Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Haar naam is Eva.

U leest om dit moment het verhaal Haar naam is Eva gepost door Tyresha. Dit verhaal is gepost in de categorie liefdes verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar liefdes verhalen?
Categorie: liefdes verhalen
Gepost door: Tyresha
Gepost op: 2006-6-6

Verhaal:

Haar naam is Eva
Haar naam is Eva ?Hoofdstuk 1.

Leandro schrok van een harde tik op zijn schouder “Ik heb nu al een paar keer gevraagd of het wat zachter kan� Leandro keek op naar de vrouw die naast hem zat ze keek hem boos aan met haar blauwe ogen. Ze zag er keurig uit, niet het type wat je in een metro zou verwachten, eerder in een sportwagen naast een rijke man. Leandro lachte even in zichzelf hij deed zijn mp3 speler wat zachter en keek uit het raam. In zijn ooghoek zag hij dat de vrouw hem nog steeds in de gaten hield.
Haar ogen weerspiegelde in het raam waarin hij keek alsof ze wou zeggen “Doe hem nog maar aan als je durft� De metrobordjes flitste voorbij en hij telde de haltes.
Hij keek op toen hij de stem van Marsha hoorde, ze stapte de metro in samen met twee vriendinnen en was even luidruchtig als altijd. Leandro keek even naar haar en toen ze hem zag zitten liep ze op hem af. Marsha’s vriendinnen namen plaats op de vrije stoelen naast en tegenover hem en Marsha parkeerde zichzelf op Leandro’s schoot. De vrouw die hem kort geleden had aangesproken haalde haar neus op en ging een paar plaatsen verder zitten alsof heel de metro stonk naar onhandelbare jeugd.
“Nou ja, wat is haar probleem� gierde de vriendin van Marsha die hij al een tijdje als Sharon kende. “Hoe is het met mijn schatje?� vroeg Marsha lief en ze gaf Leandro een kus op zijn mond.
Marsha stond nu al een paar maanden bekend als de vriendin van Leandro, hoewel ze elkaar al langer kende dan dat. Marsha had donkerbruin krullend haar wat ze meestal los liet hangen en donkerbruine ogen waarop Leandro meteen verliefd was geworden, maar het leek alsof hij haar zat werd. Marsha pakte een pakje sigaretten uit haar zak en uit haar andere viste ze een aansteker. “Gaan we vrijdag nog naar de film?� vroeg ze en ze pakte een sigaret voordat ze het pakje aan Sharon gaf.�Ik weet niet� zei Leandro hij bereidde zich voor op een regen van “Waarom niet, je had het beloofd� maar in plaats daarvan zei Marsha “Oké, dan hoor ik het wel� Leandro was verbaasd om haar reactie maar ook opgelucht. Dat voorkwam een ruzie in de propvolle metro van half 6 waarbij iedereen naar ze zou staren en Marsha uiteindelijk boos en veel te vroeg zou uitstappen waardoor ze een heel stuk naar huis moest lopen scheldend op wat hij allemaal verkeerd deed.
De andere vriendin van Marsha, Dionne was inmiddels uitgestapt waardoor de plaats tegenover hem vrij was. Leandro kende Dionne ook als de vriendin van Donovan, een jongen die bij hem in de klas zat, en samen met nog een paar jongens hadden ze altijd de grootste lol op school.
Marsha stond op van zijn schoot en ging daar zitten. “Ik moet er zo uit� zei ze en ze keek Leandro aan. “Waar ga je heen, je moet toch verder?� vroeg hij verbaasd. “Ja, maar Sharon heeft een date, ik ga even mee� zei ze en ze keek Sharon aan.
Leandro keek haar ook aan en Sharon die aan de telefoon aan het vertellen was dat ze er over een paar minuten zou zijn knikte. “Bel je me vanavond?� vroeg Marsha voordat ze uitstapte “Is goed� zei Leandro en hij ontving nog een kus van zijn vriendin.
Nadat ze uitgestapt was leunde hij achterover en zuchtte, er was maar een naam die al heel de dag in zijn hoofd rondtolde, Eva.


Hoofdstuk 2.

Het was eindelijk vrijdag, de dag waar alle scholieren van het Zadkine zich elke week opnieuw op verheugde, iedereen sprak over plannen in het weekend.
Leandro en zijn vrienden stonden nog wat te praten bij de kluisjes.
Hoewel iedereen het laatste uur eerder weg wou stonden ze nog steeds op school.
En niemand was van plan om dat uur nog naar huis te gaan.
Eva kwam de aula uitlopen, Leandro keek haar aan en hij kon zijn ogen niet van haar afhouden.
Ze had haar blonde haar in een schuin staartje en haar lippen glansde door een dikke laag roze lipgloss. Net toen hij voor zich zag hoe Eva op hem zou afstappen werd dat beeld geblokkeerd door Marsha, die nu voor hem stond en haar armen om zijn nek heen sloeg.
Leandro kon niet terug en hield haar even vast. Hij zag Eva de school uitlopen.
“Kom we gaan� zei Leandro en hij keek zijn vrienden aan.
“Ik dacht dat je nog niet weg wou?� vroeg Donovan verbaasd. “Hoezo wil je zo snel weg?� vroeg Marsha met het gevoel dat zij de reden was waarom Leandro opeens zo’n haast had.
“Gewoon, ik moet nog wat doen thuis� hij maakte zich los van Marsha en liep naar de deur.
“Gaan jullie nog mee?� vroeg hij toen hij de deur al vasthad en met een been buiten stond.
De jongens die met Leandro erbij altijd in een groep van 5 man sterk stonden liepen nu allemaal de deur uit. Marsha stond even verbaasd in de gang te kijken hoe Leandro wegliep zonder zelfs even achterom te kijken, boos liep ze de aula in op zoek naar Sharon.
Leandro keek buiten even om zich heen maar Eva was nergens meer te bekennen. “Waarom ben je zo stil man?� vroeg Donovan na een tijdje geen woord uit Leandro zijn mond gehoord te hebben.
“Hij voelt wat voor die blonde chick uit AV2� lachte Gregory “Ja ik zag wel hoe hij naar haar keek� Delano deed er daarmee nog even een schepje bovenop “Hou jij je bek man! En ze heet Eva!� schreeuwde Leandro, hij schrok van zijn eigen reactie. De jongens keken hem raar aan.
Donovan begon keihard te lachen “Ik wist het wel, maar ik wou het niet weten� gierde hij.
“Ze heeft wel lekkere tieten man� zei Gregory en Delano viel in met luid gelach.
“Alsof het alleen daarom gaat, jullie zijn dom� zei Leandro en hij irriteerde zich aan zijn vrienden. “Ben je nu opeens homo geworden met je gevoeligheid� lachte Donovan “Je hebt de lekkerste chick van de school, wat wil je nog meer� Marsha kreeg veel aandacht van jongens maar ze was altijd bij hem gebleven, hij wou haar niet kwijt maar Eva liet zijn hart op hol slaan, misschien was het omdat hij haar niet kende. Hij had zelfs nooit met haar gepraat.
Leandro had zich voorgenomen om zijn vrienden te negeren maar toen ze hem lieten weten dat ze maar aan het dollen waren kon hij niet lang boos blijven. Ze wisten nu wel dat hij Eva zag zitten, hij maakte ze duidelijk dat ze hun mond erover moesten houden tegen Marsha.
En als argument had hij gezegd dat hij ze allebei wel zou pakken, dan lieten ze hem met rust.
Terwijl hij zelf wel beter wist, als hij Eva had zou alles veranderen.
Hoofdstuk 3.

Leandro had nu al een paar keer van Marsha gehoord dat hij haar verwaarloosde. Hij nam zelfs niet meer de moeite om haar terug te bellen als ze gebeld had of om haar smsjes te beantwoorden. Als ze op school bij hem stond zocht hij het eerste en beste excuus om weg te lopen en zijn ogen zochten voor de rest van de dag naar Eva.
En zoals altijd stonden ze nu weer bij de kluisjes. Donovan had een sigaret in zijn hand en vroeg wie er mee naar buiten ging om te roken. Een paar seconden later stonden ze allemaal op het plein. Donovan zijn vriendin Dionne stond voor hem en pakte de sigaret uit zijn hand om hem weg te gooien. Maar Donovan was net op tijd. “Ik moet naar de les, binnenkort een tentamen� zei Dionne en ze gaf Donovan een kus. Het leek wel alsof het zo hoorde, precies op tijd. Eva kwam op haar knalroze scooter het hek binnen gereden en Marsha was nergens te bekennen Leandro keek even naar het raam maar ook Dionne was uit het zicht, Gregory floot haar na maar ving meteen een kwade blik van Leandro.
Het leek net alsof Eva er niks voor hoefde te doen, sommige meisjes van Zadkine zagen er met een dikke laag make-up nog steeds lelijk uit. Maar Eva was gewoon mooi, ze hoorde zo mooi te zijn dacht Leandro. “Ga je nog wat tegen haar zeggen� vroeg Donovan en hij vroeg zich af waarom Leandro nog geen move had gemaakt. Leandro had altijd wel een snelle babbel als het om meisjes ging maar voor het eerst had hij niks te zeggen.
Voor hij het wist was Eva een paar centimeter van hem af “Heb je een vuurtje� vroeg ze.
Leandro schrok even maar wist dat hij deze kans niet mocht laten lopen.
Hij voelde even in zijn zak en haalde er een aansteker uit. Voordat Eva de aansteker kon aannemen had hij haar sigaret aangestoken en ze lachte op een manier waarop zij alleen dat kon. “Jij bent Leandro toch?� vroeg ze met een lieve stem. “Klopt, hoe ken je me naam?� vroeg hij, in zijn hoofd dacht hij aan een miljoen dingen. “Ik heb wel eens wat over je gehoord� zei Eva en ze nam een haal van haar sigaret. “En jij bent Eva?� vroeg Leandro alsof hij haar naam nooit in zijn mond had genomen, alsof hij haar naam nooit in saaie economie schriften had geschreven om ze daarna weer weg te gooien. “Klopt ja� zei Eva en ze trok zichzelf op een muurtje. Donovan en de rest van de jongens waren naar binnen gegaan en Leandro was buiten gebleven met Eva, ze konden goed met elkaar praten en hij had haar een paar keer aan het lachen gekregen. Toen hij haar naar haar familie vroeg klapte ze dicht en ontstond er een rare stilte. Maar over haar vrienden, en waar ze uitging vertelde ze veel. Leandro wou haar vragen of ze een vriend had, maar hij wou aan de andere kant ook niet te geïnteresseerd overkomen. Hij struikelde af en toe over zijn woorden omdat hij niet kon geloven dat hij eindelijk met haar praatte. Eva vroeg zijn nummer en net toen hij klaar was met zijn 10 cijfers in haar telefoon te zetten kwam Marsha de school uitlopen, waar ze vandaan kwam wist hij niet precies maar ze drukte haar lippen op die van hem “Dag schat� zei ze en ze gaf hem een knuffel. “Stel je me niet voor?� vroeg Marsha en ze keek Eva uitdagend aan alsof ze wou zeggen “Laat hem met rust, hij is van mij� Eva keek Marsha even van top tot teen aan. “Ik heb les� zei ze en ze sprong van het muurtje af, ze trok nog even een wenkbrauw op naar Leandro. “Waarom doe je dat nou!?� voordat hij het wist was hij uitgeflipt tegen Marsha. “Wat, je een kus geven?� vroeg ze verbaasd. “Dat mag tegenwoordig ook niet meer zeker? Leandro ik ken je echt niet meer, je doet zo raar� Ze keek hem even aan in de hoop dat ze in zijn ogen kon zien dat hij nog steeds van haar hield maar ze zag er niks meer in. “Ik weet al wat hier aan de hand is� lachte ze sarcastisch “Als jij dat wijf wilt moet je ervoor gaan Leo, je bent vrijgezel ja!, je kan doen wat je wilt� ze keek hem nog even aan en liep de school weer in. Leandro leunde tegen een muurtje, binnen een uur had hij met het meisje van zijn dromen gepraat en had zijn vriendin waarvan hij ooit zoveel gehouden had er een punt achter gezet. Wat een dag.


Hoofdstuk 4.

Het nieuws van de breuk tussen Leandro en Marsha deed al de ronde op school, Leandro had het nieuws al een paar keer moeten bevestigen bij mensen die het echt niet konden geloven.
Marsha keek af en toe nog zijn richting op maar hij keek haar niet lang aan. Hij kon zien dat ze het erg vond. En ze verwachtte dat hij naar haar toe zou komen, zijn excuses zou aanbieden. En dat het dan weer goed zou zijn, zo was het nu al twee keer gegaan.
Maar deze keer was het anders, dat voelde ze allebei. Na school zaten de jongens in de metro Donovan gaapte en rekte zich uit. Het was nog 10 minuten naar centraal waar ze allemaal uit elkaar gingen, maar soms gingen ze nog even de stad in net zoals vandaag.
“Hoe gaat het met hoe-heet-ze-ook-alweer� vroeg Donovan “Ja, die tieten� vulde Gregory aan. “Heb je haar al zover gekregen� ging hij nog even verder. Leandro kon alleen maar met nee antwoorden, na die ene dag op school had hij Eva niet meer gesproken. Hij had haar even zien lopen in school maar voordat hij wat kon zeggen was ze al weg. Het was even stil in de metro totdat de rust verstoord werd door de keiharde ringtone van Leandro. Hij herkende het nummer op de display niet en hij was verbaasd toen hij de stem van Eva hoorde, ze huilde aan de andere kant van de hoorn en het duurde een tijdje voordat hij doorhad dat zij het was. “Het spijt me dat ik je bel, maar ik wist niet wie ik anders moest bellen.� Leandro ging rechtop zitten met het gevoel dat hij dan nog beter naar Eva kon luisteren. Donovan zag aan zijn bezorgde gezicht dat er wat gebeurd was en vroeg meteen wie er aan de telefoon was. Leandro gebaarde met zijn hand dat hij stil moest zijn en hij zat inmiddels op het puntje van de plastic bank. “Ik kom eraan� zei hij nadat Eva had gevraagd of hij wou komen. “Waar ga je heen� vroegen zijn vrienden verbaasd. “Ik moet even wat regelen, ik trakteer de volgende keer wel� zei hij en tegelijkertijd ging hij bij de deur staan.
Hij pakte een metro terug naar centraal en daarna de tram die het dichtste bij Eva’s huis stopte
Hij rende de trap op toen hij te lang moest wachten op de lift. Hij liep de galerij op en toen hij het huisnummer wat Eva had genoemd had zag drukte hij op de bel.
Eva deed open en viel hem in de armen, hij rook de geur van haar shampoo en hij werd er bijna duizelig van, ze rook zo lekker.
Nadat hij een poging had gedaan om haar te troosten werd ze wat rustiger. En na wat lieve woorden en een glas cola zaten ze samen op de bank. Leandro keek haar aan maar er kwam geen woord uit Eva’s mond. Ze keek alleen maar voor zich uit en staarde naar de t.v. waarop een makkelijk belspelletje te zien was. Leandro keek om zich heen, het huis van Eva was kleiner dan hij zich had voorgesteld, de meubels zagen eruit alsof ze al generaties in de familie waren en een berg afwas ontsierde het aanrecht, hij schrok van de manier waarop Eva woonde, aan de wand hing er een foto van Eva toen ze klein was ze stond naast een man waarvan Leandro dacht dat het haar vader was en ze zag er gelukkig uit. “Ik weet echt niet wat ik moet doen� begon Eva, haar felblauwe ogen vulde zich met tranen die daarna allemaal op haar grijze joggingbroek vielen. Leandro keek haar aan en maakte haar duidelijk dat ze alles tegen hem kon zeggen. Het werd hem al snel duidelijk dat Eva er allemaal niet meer tegen kon. In een regen van tranen vertelde ze over haar moeder die zoveel dronk dat Eva haar vaak in de gang trof als ze s’avonds van haar training kwam. En vandaag had haar moeder haar spullen gepakt en was bij haar vriend gaan wonen die net zo een alcoholist was als zij zelf, ze had Eva achtergelaten met haar broertjes, Dennis van 4, en Micheal van 2. “Waar zijn ze nu?� vroeg Leandro en hij keek om zich heen in de hoop nog een spoor van de jongens te zien. “Ze zijn bij mijn oma, ik moet ze vanavond gaan ophalen� huilde Eva. “Ik kan dit niet, echt niet� Leandro schrok van al de problemen die Eva thuis had, op school was ze altijd vrolijk en ze zag er gelukkig uit. Dit verklaarde waarom ze altijd alleen naar huis ging. “Het spijt me dat ik je hiermee opzadel, ik moest gewoon met iemand praten. Nina moest naar haar vriend dus zij kon niet komen. Jij was de enige die ik kon bellen� Leandro legde haar uit dat het niet erg was, toen hij zei dat ze hem altijd kon bellen meende hij dat, en dit was zijn kans om aan Eva te laten zien dat ze er altijd voor hem was.

Hoofdstuk 5.

Leandro had naar huis gebeld om te laten weten dat hij niet thuis zou komen. Als excuus had hij gezegd dat hij bij Donovan zou slapen zodat ze samen konden leren. Hij had Donovan er ook over ingelicht zodat als zijn moeder hem zou bellen hij wist wat hij moest zeggen.
Ze hadden samen Eva’s broertjes opgehaald bij haar oma. Van haar moeder hadden ze niks gehoord. De oudste, Dennis was meteen vol van Leandro. Hij vertelde honderduit over school en dat hij al kon schrijven, Leandro mocht hem zelfs in bad doen en naar bed brengen iets wat Eva met moeite gedaan kreeg.
Leandro had haar geholpen met het schoonmaken van de keuken en de rest van het huis.
En het zag er nu allemaal veel beter uit. “Zie je, je red het wel� had hij er ingegooid om Eva te motiveren. “Alleen als jij bij me bent� lachte ze en ze zette wat borden op de tafel
Leandro vond het raar om bij Eva thuis te zijn, even voelde het alsof ze daar samen woonde.
Ze hadden samen gekookt en het leek alsof het zo moest zijn. “Raar dit hé� zei Eva nog net voordat ze een hap rijst in haar mond stopte. “Wat is raar?� vroeg Leandro met zijn mond vol. “Ik bedoel dit� ging Eva verder en ze prikte met haar vork in een stuk kip. “Jij en ik, ik kende je niet maar je staat vandaag al meer voor me klaar dan iemand ooit gedaan heeft.� Leandro glimlachte naar haar en wou haar vertellen dat dit de beste dag van zijn leven geweest was, samen zijn met Eva. Na het eten ging Eva op de bank zitten en ze stak een sigaret op. Leandro ruimde de rest van de borden op. Toen hij klaar was ging hij naast haar zitten. “Blijf je echt slapen?� vroeg Eva. “Ja, als jij dat wilt blijf ik, we hoeven morgen pas om 11 uur te beginnen dus we hoeven ook niet vroeg op te staan� Leandro keek Eva aan en verwachtte dat ze zou zeggen dat het niet meer hoefde. Maar in plaats daarvan zei ze “Ik heb een groot bed dus je hoeft niet op de bank� en ze lachte naar hem zoals alleen zij dat kon, dat wist hij zeker.
De volgende ochtend werden ze wakker door het gehuil van Micheal. Eva trok haar badjas aan en liep naar zijn kamer. Leandro lag op zijn rug en keek naar het plafon. Een hele nacht naast Eva zonder haar ook maar aangeraakt te hebben. De warmte van haar lichaam had ervoor gezorgd dat hij in slaap viel. Van het plafon dwaalde zijn ogen naar de witte klok die op Eva’s muur hing. Het was 7 uur en ze moesten laat op school zijn.
Leandro stond op en liep de gang in op zoek naar het toilet, hij kwam Eva in de gang tegen met Micheal op haar arm. “Goedemorgen schoonheid� lachte hij. Haar staart was uitgezakt en een spoor uitgelopen mascara stond op haar gezicht. Maar Leandro vond haar even mooi als gisteren. Een paar boterhammen met hagelslag en een warme douche later brachten ze de jongens naar de buurvrouw. Ze kwam uit Colombia en ze was dol op de jongens. Zelf had ze ook 2 zoontjes dus de kinderen konden met elkaar spelen als Eva op school zat. Ze had beloofd Dennis naar school te brengen als het tijd was.
Leandro en Eva pakten de metro die naar hun school ging. En na er even in gezeten te hebben kwam Marsha de metro inlopen. Ze keek om zich heen en toen ze Leandro en Eva zag zitten schrok ze. Eva en Leandro praatten met elkaar en Eva had haar hand op zijn schoot.
Toen ze bij de halte aankwamen die het dichtste bij hun school was stapte ze uit.
Eva pakte Leandro’s hand en kneep er even in toen ze naar hem glimlachte. Voordat ze het wisten kwam Marsha op de twee afgerend en duwde Eva tegen de grond waardoor ze met haar gezicht op de tegels viel, met vuur in haar ogen stond Eva op.


Hoofdstuk 6.

De vechtpartij was geëindigd doordat Leandro Eva wel moest vasthouden, hij wist niet dat ze zo sterk kon zijn. Haar armen en benen vlogen alle kanten op toen hij haar weg wou slepen van het station. “Mijn nichten slopen je!� had Marsha nog geroepen toen de twee wegliepen. Ze had het niet gewonnen van het blonde meisje. Barstensvol adrenaline liep Eva de school in. Ze trapte en rukte alle deuren open en baande haar woest een weg naar de wc. Ze pakte een doekje en veegde het bloed uit haar mondhoek. Ze schold in zichzelf. Leandro kwam de meisjes wc in en keek Eva aan. Hij pakte het doekje uit haar hand en wreef het over de schaafwond aan de zijkant van haar hoofd. “Je blijft mooi� zei hij voordat hij het wist en zijn hart sloeg over. Eva keek even naar de grond en toen in zijn ogen. Ze kwam met haar hoofd naar voren en Leandro greep zijn kans. Even zoende ze totdat Donovan met zijn vuist op de wc deur sloeg. “We hebben les, Casanova� lachte hij. Leandro keek Eva nog aan om te kijken of het goed was als hij ging. “Ga maar� zei ze. “Ik zie je zo� ze probeerde even te lachen hoewel lachen best pijnlijk was.
“Ze hebben gevochten� fluisterde Leandro dwars door de Economie les heen.
“Wie?� vroeg Donovan die naast hem zat en hem nu aankeek met grote ogen. “Eva, en Marsha� ging Leandro verder. De leraar keek hun richting op om te kijken waar de ruis vandaan kwam. Leandro pakte zijn pen en deed alsof hij de aantekeningen van het bord in zijn schrift schreef. “Eva en Marsha?� vroeg Donovan verbaast en hij stootte Leandro aan. Hij wou alles weten, waarom, wanneer, en natuurlijk wie er gewonnen had. De vrienden van Leandro hoorden het verhaal en kwamen bij zijn tafel staan om de details op te pikken.
En paar meisjes voor hem pikte het verhaal op en zoals dat normaal was op Zadkine wist binnen no-time iedereen die wat voorstelde op school ervan.
Natuurlijk ook Dionne, een goede vriendin van Marsha. En zoals Leandro het al voorspeld had ging ze in de pauze naar Eva toe.
Leandro keek naar buiten en zag dat de groep steeds groter werd. Mensen stonden er omheen om Dionne en Eva aan te sporen om te gaan vechten.
Eva spuugde op de grond en de blik in haar ogen was alles behalve vriendelijk. Leandro kon zien dat ze er genoeg van had en voordat het weer vechten werd liep hij er naartoe.
Hij duwde leerlingen opzij om in het midden te komen waar de meisjes tegenover elkaar stonden als in een oude westernfilm. Eva trok haar staart met 2 handen strak en keek Dionne aan. “Wat doe je nou?� vroeg Leandro en hij pakte haar gezicht vast. Eva’s ogen bleven Dionne in de gaten houden. Dionne maakte grappen over Eva met de mensen die om haar heen stonden, de mensen die aan haar kant stonden.
Na een paar seconden stonden ook de vrienden van Leandro in de kring. Leandro pakte Eva’s hand en ze spuugde nog een keer in Dionne’s richting. De klodder landde vlak voor haar schoen en Dionne stond startklaar. Er werd hard gejuicht door de leerlingen die eromheen stonden en ook Donovan was het zat. Hij pakte Dionne bij haar schouders en nam haar uit de kring. “Je gaat toch niet vechten, ben je een beest ofzo� zei hij kwaad. Ondertussen waren Leandro, Eva, Gregory, en Delano al uit de buurt van de school. “Waar is die Marsha eigenlijk?� begon Delano. “Alsjeblieft, die naam wil ik vandaag niet meer horen�reageerde Eva kwaad. “Door die trut heb ik vandaag bijna twee keer gevochten� “Alleen maar omdat zij denkt dat ik met jou ga� ging ze verder en ze keek naar Leandro. “Gaan jullie niet met elkaar dan?� vroeg Gregory verbaasd “Hij had toch bij je geslapen?� ging hij verder. “Oh, heeft hij je dat verteld� vroeg Eva en ze keek hem aan. Ze hadden er niet over gesproken maar het was niet de bedoeling geweest dat hij het tegen iemand zou zeggen, omdat mensen altijd een eigen draai aan een verhaal gaven.Voordat Leandro wat kon zeggen was het raak, Eva die al boos was begon hem nu ook uit te schelden. Toen hij haar hand wou pakken om haar te kalmeren rukte ze die los en ze liep weg, zonder nog achterom te kijken.


Hoofdstuk 7.


“Ja ma?!� riep Leandro naar beneden als antwoord op zijn moeder die nu al een paar keer zijn naam door het huis had laten galmen.
Met tegenzin stapte hij uit bed en liep hij de houten trap af die vanaf de bovenverdieping in de gang uitkwam. “Wat is er?� vroeg hij toen hij de tussendeur achter zich dichtdeed.
“Je vader belde een tijd geleden om te vragen of je nog langskwam� zei zijn moeder die aan de houten tafel bezig was pindasoep naar binnen te werken.
Aan het andere eind zat zijn zusje in haar kinderstoeltje. Hij tilde haar op nadat ze haar handjes naar hem had opgestoken. “Ik heb niet zo een zin vandaag� zei Leandro en hij hield zijn zusje in de lucht. “Wees je voorzichtig met haar?� vroeg zijn moeder en ze nam nog een hap. Het meisje dat hij toen ze geboren was Chelsea had genoemd had het prima naar haar zin.
“Weet je al wat je wilt doen met je verjaardag?� vroeg zijn moeder toen ze haar kom naar de keuken bracht. Leandro had er nog helemaal niet over nagedacht. Hij werd over 2 weken 18 maar hij had geen idee van wat hij doen moest. “Ik zat te denken aan wat vrienden enzo� antwoordde hij. “Cleon en ik zijn er niet� ging zijn moeder verder. Cleon was Leandro zijn stiefvader en de vader van Chelsea, hij kon goed met hem opschieten omdat hun karakter ongeveer hetzelfde was, ze maakte zich nooit echt druk om iets “We gaan naar een feest en we blijven bij tante Marcy slapen, maar niet teveel vrienden uitnodigen hé� zei zijn moeder en ze nam Chelsea van hem over. Leandro plofte op de bank neer. Even dacht hij eraan om langs zijn vader te gaan maar toen hij aan zijn eeuwige wijze woorden en voorlichting over vrouwen dacht had hij er opeens geen zin meer in. Hij miste Eva ook, sinds hun ruzie hadden ze elkaar niet meer gezien of gesproken.
Leandro wist niet hoe het er nu voorstond en hij besloot bij haar langs te gaan.
Na de inmiddels bekende reistocht die naar Eva’s huis leidde genomen te hebben stond hij voor haar deur. Hij aarzelde even maar drukte toch de bel in.
Het duurde een tijdje voordat er iemand open deed en hij keek om zich heen.
“Wat moet je?� klonk er opeens een dronken stem uit de deuropening van Eva. Dat moest haar moeder zijn. ze had blond haar wat ze in een staartje had gebonden en een sigaret op haar lip. In haar hand had ze een fles bier wat Leandro en zijn vrienden wel eens met zijn alle dronken. Maar hij wist zeker dat ze alleen dronk. “Goedemiddag mevrouw, ik kom voor Eva, is ze misschien thuis� zei Leandro met zijn beleefdste stem, hij wou haar ten slotte niet boos maken. Hij herkende het gehuil van Micheal op de achtergrond. “Hou je kop!� reageerde Eva’s moeder. Micheal begon harder te huilen en toen hoorde hij ook de stem van Eva die hem suste. “Eva kom hier, er staat iemand voor je!� krees haar moeder en in een poging om terug te lopen naar de woonkamer stootte ze tegen alles wat in haar weg stond aan. “Wat doe je hier?� vroeg Eva verbaasd met de huilende Micheal op haar arm doen ze aan de deur kwam.
“Ik wou je zien, ik bedoel ik wou weten of alles goed met je gaat� begon hij.
“Zoals je ziet heb ik betere dagen gehad…� zei Eva en ze hield Micheal tegen zich aan, hij kon maar niet stoppen met huilen. “…Luister, het komt nu niet zo goed uit� “Ik begrijp het, zei Leandro en hij streek het haar uit Eva’s gezicht. De wond aan haar hoofd zag er goed uit.
Voor hij het wist stond hij voor een gesloten deur, binnen hoorde hij haar moeder schreeuwen.
Hij liep de trap af en bleef onderaan zitten. Hij wou Eva helpen, maar hij wist niet hoe.

Hoofdstuk 8.

De geruchten deden te ronde dat Marsha een nieuwe vriend had. Ene Marciano.
Leandro kende hem wel, ze zaten vroeger samen op voetbal. Maar Leandro en hij waren nooit vrienden geweest. “Moet je kijken� zei Gregory toen Marciano en Marsha hand in hand langs de groep liepen. “Snelle meid hoor, die Marsha� ging Gregory nog even verder.
Leandro bewoog de tandenstoker die hij in zijn mond had heen en weer. En hij keek Marsha van top tot teen aan. “Je vindt het wel erg� lachte Delano. “Wat moet ik erg vinden?� vroeg Leandro sarcastisch en hij stopte zijn handen in zijn broekzak. “Dat hij haar nu stuk balt� lachte Delano. “Hey ik durf te wedden dat hij niks krijgt� begon nu ook Donovan. “En waarom is dat?� vroeg Delano en hij keek Donovan aan. “Omdat zij Leandro wil jongens� lachte hij en hij sloeg een arm om Leandro heen. Zoals altijd eindigde de discussies van de vrienden in luid gelach. “Jongens, ik ga naar huis� zei Leandro en hij pakte zijn tas. “Ik ook boys� zei Delano en hij liep achter Leandro aan. De rest bleef nog naar de meisjes die in en uit de school liepen kijken. Leandro deed de deur open en struikelde bijna over een grote felgekleurde sleutelbos van zijn zusje die midden in de gang lag. Hij pakte het op en nam het mee naar binnen. Op de tafel lag een brief van zijn moeder. “Moet werken, Cleon is met Chelsea naar oma, er is pizza in de vriezer� Leandro las het stukje papier nog een keer voordat hij het in de prullenbak gooide.
Hij liep naar de vriezer om de pizza eruit te halen toen zijn telefoon ging. “Hallo, met Eva� hoorde hij aan de andere kant. “Is het goed als ik even langskom?� Leandro had geantwoord dat ze altijd mocht langskomen en hij haalde er nog een pizza uit voor het geval ze wou blijven eten. Na een klein uurtje stond Eva voor de deur.
Leandro deed open en zonder wat te zeggen liep ze naar binnen en bewonderde zijn huis.
“Heb je een kind� vroeg ze verbaasd toen ze al het speelgoed zag. “Nee, een zusje van 1 jaar� lachte hij. Eva plofte op de bank neer. “Mooi ingericht� complimenteerde ze. Leandro bedankte haar en deed de pizza’s in de oven. Even zaten ze naast elkaar zonder wat te zeggen.
Leandro voelde hoe Eva naar hem keek en het liefste wou haar zoenen. “Even over laatst hé…� begon ze. “Het is oké, ik begrijp het wel je had gewoon een kutdag� zei Leandro begrijpend. “Mijn moeder is weer thuis, ze had mega ruzie met haar vriend� “Zoiets dacht ik al ja� zei Leandro en hij liet Eva haar hoofd op zijn schouder rusten. “Hou je van me?� vroeg Eva opeens. Leandro schrok van de vraag en wist even niet wat hij moest zeggen. “Tuurlijk hou ik van je� zei hij alsof het de normaalste zaak van de wereld was. “Ik ook van jou� zei Eva en ze pakte zijn hand vast. Leandro voelde zijn hart tekeergaan. In al die tijd dat hij Eva kende, vanaf de eerste keer dat hij haar zag tot nu had hij van haar gehouden en nu had hij het gezegd.
Eva ging op zijn schoot zitten. “Dit wou ik al doen toen je bij me sliep, maar ik wist niet zeker of je me wel zag zitten� zei ze en ze keek in zijn ogen. Leandro zei niks meer hij kon haar alleen maar vasthouden en haar overal zoenen waar er huid te zien was.
Eva leunde naar achter zodat ze haar topje uit kon doen. Zonder wat tegen elkaar te zeggen stonden ze op en gingen ze naar Leandro’s kamer waar hij Eva op zijn bed gooide. Maar na een tijd roken ze een vieze lucht. “De Pizza’s!� lachte Eva. “Shit, we zijn ze vergeten� zei Leandro en hij begon ook te lachen. Snel zocht hij wat kleren bij elkaar en rende hij de trap af. De pizza’s waren verkoold en niet meer te eten. Eva had een hemd van Leandro gevonden en ze kwam daarmee naar beneden. Samen keken ze even naar de pizza’s. “Jammer dan� lachte Leandro en hij schoof de achterdeur open om wat van de lucht uit het huis te laten. “Geen enkele pizza is zo lekker als mijn meisje� zei hij toen hij terugliep en hij gaf Eva een kus.


Hoofdstuk 9.

“Ge-feli-ci-teerd� kreeg Leandro te horen als tussen de 3 kusjes die hij van Eva kreeg.
Het moment waarvan hij vanaf zijn vroege tienerjaren had gedroomd was er eindelijk.
Hij was 18, alleen voelde hij zich nog precies hetzelfde.
Hij begreep al die commotie niet die zijn vrienden maakte toen ook zij 18 waren geworden. Alleen Gregory kon nooit over meepraten omdat hij pas 17 was. “Je bent een man� lachte Delano en hij gaf zijn vriend een klop op zijn schouder. Ze waren al heel de dag bezig geweest uitnodigen te verspreiden voor zijn feest van vanavond. Een paar mensen vonden dat hij Marsha moest uitnodigen omdat ze elkaar al zolang kende, maar dat leek hem geen goed idee. Marsha zou vast een scène schoppen zoals iedereen dat van haar gewend was, en met drank op zou dat alleen maar erger worden.
Na schooltijd gingen de beste vrienden van Leandro al mee naar zijn huis om alles klaar te zetten voor het feest. Torens van plastic bekertjes en flessen drank vulde de tafel. Gregory was op de computer bezig met een playlist met feestnummers. Eva was ook meegekomen en iedereen kende haar nu als zijn vriendin. Ze kon het goed vinden met de vrienden van Leandro en als ze met zijn alle bij elkaar waren was het alleen maar lol. Eva woonde nu met haar broertjes bij haar tante een paar flats verderop van waar ze woonde, zodat de jongens niet naar een andere school hoefde en Eva haar opleiding kon afmaken. Het leek nu allemaal goed voor haar te gaan. Ze lachte veel meer dan anders en ze was echt gelukkig. Haar tante was heel anders dan haar moeder, Ze dronk niet en ze was lief voor de jongens.
Toen de eerste mensen binnen begonnen te komen kwam het feest pas echt los.
De vriendinnen van Eva kwamen binnen lopen en een meisje uit de groep, Christina viel op bij Gregory.
Ze leken elkaar wel aardig te vinden, en toen Leandro hun richting op keek waren ze diep in gesprek. Dionne kwam ook binnen maar zonder Marsha. Eva trok zich niks van haar aan en danste in het rond terwijl ze keiharde geluiden maakte. Leandro moest om haar lachen.
Hij was 18, maar hij had nog een paar jaar te gaan op Zadkine.
Hij zou er ook niet weg willen, zijn vrienden waren te gek en nu had hij een vriendin die echt bij hem paste. Ze hadden in zo een korte tijd veel met elkaar meegemaakt.
De liefde tussen Marciano en Marsha was bekoeld omdat zij hem toch niet zo leuk vond.
Hij was er kapot van geweest. Leandro lachte in zichzelf en keek even om zich heen.
Hij schrok toen hij Dionne en Eva met elkaar zag dansen, ze hadden het naar hun zin en blijkbaar hadden ze het goedgemaakt. Gregory en Christina zaten nu samen op de bank en Leandro was getuige van hun eerste zoen. Hij trok zich niets aan van Delano die zoveel gedronken had dat hij in de wc pot staarde wachtend wanneer alles eruit zou komen.
Alle mensen die er nodig waren om een feest een succes te maken stonden in zijn woonkamer en niemand was van plan om binnenkort naar huis te gaan, en waarschijnlijk zouden ze allemaal te dronken zijn om naar huis te gaan waardoor iedereen in zijn woonkamer verspreid zou slapen.
Leandro zijn leven was goed en hij keek naar het meisje met het blonde haar en de felroze lipgloss, hij had nog nooit zoveel van iemand gehouden als van haar, haar naam was Eva.


Aantal keer bekeken: 13652
Waardering: 8.78 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2021 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5184
Totaal categorieën: 10
Totaal 17 bezoekers online